Praktische info kampen

Binnenkort kom jij op kamp?! Om alles vlot te laten verlopen  geven we hier een aantal praktische richtlijnen. Dit jaar zullen wij met een aantal extra afspraken rekening moeten houden, om het kamp corona-proof te laten verlopen. 

Plaats van afspraak

Grasveld naast de sporthal. Ingang van het domein aan het zwembad en dan onmiddellijk padje naar rechts nemen.

Programma en groepsindeling

Je ontvangt jouw exacte programma en de groepsindeling via mail in de maand voor aanvang van het kamp.

Opvang

Er wordt dagelijks opvang voorzien vanaf 8u en tot 17u30.

Kind afzetten tussen 8u en 9u of ophalen tussen 16u30 en 17u30 = 2 euro per keer. Graag ter plaatse (gepast) in de spaarpot steken.

Pauzes ( middagpauze 12u30 tot 13u30)

Breng een lunchpakket mee en voldoende drinken voor een hele dag! Breng ook 2 gezonde snackjes mee voor tussendoor. Bij echt warm weer kunnen kinderen hun drinken in de kamp-koelbox steken.

Om het contact met externen zoveel mogelijk te vermijden maken wij geen gebruik van de sportbar in Puyenbroeck.

Kledij

 • makkelijke sportieve kledij die vuil mag worden en sportschoenen
 • goede regenjas op regenachtige dagen, want alles gaat buiten door! (Regenprogramma voorzien bij stortregen en onweer.)
 • Indien mogelijk een uurwerk dat tegen een stootje kan
 • Goed rugzakje waar al je spullen inpassen
 • Alle fiets-activiteiten: breng je eigen fietshelm mee indien mogelijk
 • Kajak: schoenen die in het water mogen en reservekledij meebrengen
 • BMX: lange broek, t-shirt/trui met lange mouwen en volledige handschoenen zijn verplicht

Niet vergeten

 • Persoonlijk klein handdoekje (voor het handen wassen.)
 • Zonnecrème
 • Zonnebril
 • Petje of hoedje
 • Alles op wieltjes: breng je eigen step/skateboard/waveboard/… mee indien mogelijk
 • Je mooiste glimlach en goed humeur!

Waardevolle spullen

Deze laat je best thuis, maar eventuele GSM’s, sleutels of portefeuilles worden ’s morgens opgehaald en veilig bewaard tot ’s avonds. Schrijf duidelijk je naam op je waardevolle spullen.

Voor wie zijn eigen fiets meebrengt (mountainbike -BMX kamp), voorzien we een afsluitbare berging. Je fiets moet dus niet elke dag over en weer.

Medische fiche

Voor elk kind dient de medische fiche ingevuld te worden. Op deze fiche dient u ook aan te duiden of uw kind tot een risicogroep behoort, maar toch mag deelnemen aan het kamp. Alle info over de risicogroepen vindt u hier. Bij twijfel of uw kind kan deelnemen, kan u best terecht bij uw huisarts. Kinderen die ziek zijn of waren in de 5 dagen voorafgaand aan het kamp, kunnen niet deelnemen aan het kamp.

Breng de medische fiche mee op de eerste dag van het kamp.

Contactbubbels

Op kamp zullen wij werken met contactbubbels van maximaal 50 personen. Deze bubbels zullen aangehouden worden tijdens de activiteiten, de pauzes én de opvang.

De bubbels worden duidelijk gemaakt op basis van een gekleurde armband. De kinderen en begeleiders krijgen deze armband bij aankomst op de eerste dag en dragen deze gedurende het hele kamp. (Geweven, wasbare, herbruikbare armbandjes.)

Het is mogelijk dat broers en zussen in aparte kamp-bubbels terecht komen.

Hygiënische maatregelen

De kinderen zullen onder toezicht van hun monitor hun handen wassen, voor en na elke activiteit, elk tussendoortje en lunch.

Materiaal wordt zoveel mogelijk per bubbel gehouden en dagelijks gereinigd. 

Kinderen informeren

Wil je je kind op een duidelijke manier informeren over de regels op kamp? Gebruik dit document.

Op kamp zelf zullen wij zoveel mogelijk duidelijk maken door het gebruik van pictogrammen en een briefing op maat van de kinderen op de eerste kampdag.

Kind ziek op kamp

Indien een kind op kamp ziek wordt, met symptomen van Covid-19 zal hij/zij in ‘isolatie’ geplaatst worden, en worden de ouders opgebeld om het kind onmiddellijk te komen halen en binnen de 24u naar de huisarts te gaan voor een test.

We volgen hiervoor een vast stappenplan waarin ook de gevolgen voor de andere kinderen in de bubbel duidelijk vastgelegd zijn. Wij houden ons op kamp strikt aan dit stappenplan.