Praktische info kampen

Dagindeling op kamp

UurActiviteit
8u tot 10u Opvang
10u tot 12u 30Eerste activiteit
12u30 tot 13u30 Lunch
13u30 tot 16uTweede activiteit
16u tot 17u30Opvang

Er wordt gratis opvang voorzien vanaf 8u en tot 17u30.

Er wordt een ruim aanbod materiaal voorzien tijdens de opvang, en de monitor probeert de opvang actief in te vullen. Uiteraard mag het kind ook zelf iets meebrengen om zich bezig te houden.

Opgelet: omwille van de laatste corona maatregelen, moeten kinderen ook tijdens de opvang reeds in hun eigen groep blijven. Voorzie dus zeker iets waarmee uw kind zich (alleen) mee kan bezig houden.

Bij koud weer zal de opvang van 8u tot 9u binnen doorgaan. De plaatsten binnen zijn echter beperkt, probeer daarom uw kind zoveel mogelijk pas na 9u af te zetten.

Locatie

Alle kampen gaan door in het provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke (Puidonkdreef 1, 9185 Wachtebeke).   De activiteiten vinden plaats op het sportcentrum, in de bossen, op de Zuidlede en op verschillende andere locaties in het domein. Het onthaal is steeds aan de ingang van het sportcentrum (ingang zwembad). Vanaf daar kan u de pijltjes volgen!

Aantal deelnemers en begeleiding

Elke groep op avonturenkamp heeft maximaal 20 deelnemers om een optimale begeleiding te kunnen bieden.  MTB-BMX kampen hebben 2 begeleiders voor maximaal 25 deelnemers. De monitoren zijn gediplomeerde sportlesgevers en hebben allen een passie voor buitensport en avontuur.

UPDATE: tijdens de paasvakantie zullen de groepen max. 10 deelnemers hebben.

Benodigdheden

Steek alles in één, kleine rugzak. De kinderen moeten alles de hele dag meenemen dus een goed rugzakje is echt een must! (vb. ook bij het steppen, mountainbiken, …) Reservekledij en schoenen mogen wel in een aparte zak.

Kledij:

 • Makkelijke sportieve kledij die vuil mag worden en sportschoenen
 • Koude en/of regenachtige dagen: handschoenen, muts, goede (regen-)jas
 • Zonnige en warme dagen (zomer): Petje of hoedje, zonnebril, zonnecrème
 • Indien mogelijk een uurwerk dat tegen een stootje kan
 • Voor kajak, raft en vlottentocht: reservekledij en schoenen

Eten en drank:

 • eigen lunchpakket voor de picknick
 • hervulbare drinkbus, deze kan tussendoor gevuld worden
 • gezonde snacks voor tussendoor (2x)

Andere:

 • voor mountainbike, BMX en steppen: eigen fietshelm
 • voor het steppen (mini-kamp): eigen step indien mogelijk
 • voor BMX (medium- en maxi-avonturen): VERPLICHT lange broek, trui/t-shirt met lange mouwen, handschoenen met lange vingers

Waardevolle spullen laat je best thuis. GSM’s, muziekboxen en portefeuilles zien we liever niet, en worden op eigen verantwoordelijkheid meegebracht.

Wij houden van de natuur! Daarom proberen wij ons aan volgende afspraken te houden:

 • Lunch in herbruikbare brooddoos.
 • Snacks zo mogelijk ook in herbruikbare doosjes.
 • Drank in herbruikbare drinkflessen.
 • Tip: minder dan 5 km naar het Provinciaal domein? Kom eens met de fiets!?

Medische gegevens

Deelnemers dienen voor de start van het kamp een medische fiche in te vullen. Deze ontvangt u bij de mail met praktische info, ten laatste 10 dagen voor de aanvang van het kamp.

Zijn er medische (of andere) zaken waar de monitoren zeker op moeten letten, gelieve hier een mailtje voor te sturen of de monitor aan te spreken op de eerste kampdag.

Attest deelname mutualiteit en fiscaal attest

Bij sommige mutualiteiten of werkgevers kan je een financiële tussenkomst krijgen voor deelname aan een sportkamp. Iedereen die deelneemt aan een kamp krijgt een deelname attest, zodat iedereen van deze tussenkomst kan genieten. Dit ontvangt u via mail ten laatste 10 dagen na de deelname aan het kamp.

Je krijgt een belastingvermindering voor de kosten die je maakt voor de opvang van je kinderen, jonger dan 13 jaar. We versturen automatisch één keer per jaar een fiscaal attest voor het voorafgaande jaar naar het adres van het kind. Dit ontvangt u via mail in de maand maart van het volgende jaar.

Beleid tegen pesten

Op kamp is sportiviteit en plezier het allerbelangrijkste. Er is dus geen plaats voor discriminatie, racisme, pesterijen, uitsluiting, vandalisme,… We hanteren op kamp dan ook een gedragscode en de lesgevers krijgen vorming over verschillende methodes om gepast te reageren op pestgedrag. 

Foto’s op kamp

Op kamp maken we foto’s van sommige activiteiten. Een selectie hiervan kan op de facebookpagina en/of op de website van RecreActief verschijnen, of voor promotionele doeleinden gebruikt worden.

Op het einde van elk kamp krijgt iedereen een link naar een online foto-album met de foto’s van het kamp, zo kunnen ook de ouders mee genieten!